Reply to topic  [ 5 posts ] 
Connecting my FreeSat box to the internet 
Author Message
Moderator

Joined: Thu Apr 23, 2009 6:13 pm
Posts: 7257
Location: Here, but not all there.
Reply with quote
We have a Humax FreeSat PVR, and we'd like to connect it to the interwebz so we can use the various online catch-up services available now.

Just a quick overview of our internet and LAN setup. We have Virgin cable arriving at the front of the house, with a switch/router feeding our "studio/office" at the back of the house via ethernet. The switch/router also has wifi which allows me to sofa surf.

Is there anything to stop me setting up a second wifi router next to the PVR, and running a length of cat5 to the Freesat box? Will that even work? Or would it be safer to just run a longer cat5 from the router to the living room?

_________________
My Flickr | Snaptophobic Bloggage
Heather Kay: modelling details that matter.
"Let my windows be open to receive new ideas but let me also be strong enough not to be blown away by them." - Mahatma Gandhi.


Mon Jan 14, 2013 1:11 pm
Profile
Spends far too much time on here
User avatar

Joined: Fri Apr 24, 2009 8:38 am
Posts: 2967
Location: Dorchester, Dorset
Reply with quote
I'm planning to use home plugs for mine, though as my connection is only 1 meg, I'm not sure it will be worth the bother!

_________________
I've finally invented something that works!

A Mac User.


Mon Jan 14, 2013 1:32 pm
Profile
Moderator

Joined: Thu Apr 23, 2009 6:13 pm
Posts: 7257
Location: Here, but not all there.
Reply with quote
Home plugs are verboten in this house. Best Beloved is a radio ham, and he's dead set against them due to interference and stuff.

_________________
My Flickr | Snaptophobic Bloggage
Heather Kay: modelling details that matter.
"Let my windows be open to receive new ideas but let me also be strong enough not to be blown away by them." - Mahatma Gandhi.


Mon Jan 14, 2013 2:07 pm
Profile
Spends far too much time on here
User avatar

Joined: Fri Apr 24, 2009 8:38 am
Posts: 2967
Location: Dorchester, Dorset
Reply with quote
Ah, of course, didn't think of that. If You have a wireless router kicking around and it can be set to be a wireless access point, I'd use that.

_________________
I've finally invented something that works!

A Mac User.


Mon Jan 14, 2013 2:55 pm
Profile
Site Admin
User avatar

Joined: Thu Apr 23, 2009 5:53 pm
Posts: 8596
Location: location, location
Reply with quote
CAT5 is the best method.

Failing that you can use a Wireless Access Point as a wireless bridge/receiver and connect that to the box (basically using the AP in reverse).

If it's not too much of a ballache I'd go with Cat5 as it's cheaper and more reliable.

_________________
Support X404, use our Amazon link
Get your X404 tat here
jonlumb wrote:
I've only ever done it with a chicken so far, but if required I wouldn't have any problems doing it with other animals at all.


Tue Jan 15, 2013 10:14 am
Profile WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software.